Liturghie arhierească pe Vârful Roman

Numeroși pelerini vâlceni și din țară au urcat duminică, 11 august, în pitoreasca stațiune montană Vârful Roman, aflată la altitudinea de peste 1.600 de metri, pentru a trăi momente de înălțătoare împlinire duhovnicească oferite de prima Sfântă Liturghie arhierească săvârșită aici de Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului. Slujba a fost precedată de o slujbă de sfințire a lucrărilor ce se săvârșesc la înălțarea chiliilor care împrejmuiesc tânăra chinovie vâlceană, informează „Ziarul Lumina”.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de grupul psaltic „Sfântul Grigorie Decapolitul” al Mănăstirii Bistrița Olteană. După Sfânta Liturghie a fost săvârșit un parastas pentru Maria Alina, fiica lui Dumitru Creștin, ctitorul principal al mănăstirii, la doi ani de la trecerea sa la cele veșnice.

Piatra de temelie pentru biserica cu hramurile „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul”, „Sfântul Dimitrie Basarabov” și „Sfântul Mucenic Emilian de la Durostorum”, a noii Mănăstiri „Adormirea Maicii Domnului”, de la Vârful Roman, a fost pusă în ziua praznicului Sfinților Martiri Brâncoveni, pe 16 august 2012, de către Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Ctitorul principal a acestei mănăstiri este Dumitru Creștin cu soția Ileana Viorica, terenul fiind donat de către obștea de moșneni din orașul Horezu, condusă de Marcel Bogorodea.

Comentarii Facebook


Știri recente