Liturghie Arhierească la Sediul Episcopiei de la Roma

Duminică, 8 mai 2016, în Duminica a doua după Paști, Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, a slujit Dumnezeiasca Liturghie la Sediul Episcopiei de la Roma, împreună cu majoritatea clericilor din cele trei protopopiate din Lazio.

Anul acesta, Duminica Sfântului Apostol Toma a coincis cu prăznuirea Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan de Dumnezeu Cuvântătorul și a Sfântului Arsenie cel Mare, praznic la care, cu opt ani în urmă, în 8 mai 2008, a fost întronizat la Lucca, Preasfinţitul Părinte Siluan, ca și întâistătător al nou înființatei Episcopii Ortodoxe Române a Italiei.

„Anul acesta este, de asemenea, al optulea de când, în această duminică a Sfântului Apostol Toma, credincioşii de la parohiile și paraclisele din Roma şi împrejurimi se întâlnesc la Sediul Episcopiei, având în frunte pe preoţii şi diaconii care îi slujesc, pentru a se bucura împreună de Praznicul Învierii Domnului. La Dumnezeiasca Liturghie, ca în fiecare an, au participat și reprezentanți ai autorităților civile române și din Republica Moldova”, anunţă Biroul de Presă al Eparhiei.

La sfârșitul Dumnezeieștii Liturghii, copiii din cele trei protopopiate din Lazio au prezentat un program de cântece și poezii, având ca temă Învierea Domnului, în cadrul Festivalului Bucuria Învierii,  aflat deja la a treia ediție.

Toți cei prezenți la acest frumos Praznic au avut binecuvântarea de a se închina la o copie a icoanei Maicii Domnului numită – „Salus populi romani” (mântuirea poporului roman), icoană care datează din secolul al VIII-lea și care se păstrează la Basilica Santa Maria Maggiore din Roma. Pe lângă icoana „Salus popoli romani”, credincioșii prezenți au avut bucuria de a se închina și la o copie a icoanei făcătoare de minuni – Prodromița al cărui original se află în Sfântul Munte Athos.

La sfârșit, toți cei prezenți s-au bucurat împreună de o agapă frățească, gustând din bucatele specifice Paștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente