Liturghie Arhierească la schitul Sf. Pantelimon, Eparhia Argeșului și Muscelului

Biserica Ortodoxă a sărbătorit la 2 februarie Întâmpinarea Domnului. În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a oficiat Sfânta Liturghie la mănăstirea Sfântul Pantelimon situată pe Transfăgărășan în apropierea Barajului Vidraru, potrivit episcopiaargesului.ro. Tot duminică, Înaltpreasfinția sa a vizitat mănăstirea Sf. Prooroc Ilie Tezviteanul din zona Piscul Negru. Scopul a fost acela de a analiza evoluția lucrărilor desfășurate în prezent la pictura bisericii.

Mănăstirea închinată Sfântului Prooroc Ilie Tezviteanul este construită la o altitudine de 1200 de metri.

Piatra de temelie a noii biserici a fost pusă de chiriarhul locului în anul 1993, lucrările fiind desfășurate permanent sub atenta supraveghere a acestuia.

În ziua de 27 februarie 2011 a fost numit un nou stareț în persoana părintelui Cecală Nelu Nicodim și s-a format o obște monahală, toți provenind de la mănăstirea Slănic.

În prezent responsabilitatea definitivării lucrărilor aparține Sectorului Economic și Construcții coordonat de P.C Consilier Caliopie Cristian Ichim.

În acest sens se află în execuție pictura din interiorul bisericii și vor fi terminate lucrările începute la noul corp de chilii destinat obștii monahale, preoților din eparhie și pelerinilor.

Aflată pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Europa, mănăstirea Sf. Ilie Paltinul se încadrează între cele mai importante așezăminte monahale din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, fiind inclusă în circuitul turismului ecumenic.

Comentarii Facebook


Știri recente