Liturghie Arhierească la parohia Sârbi

În Duminica dinaintea Nașterii Domnului, Preasfințitul Părinte Petroniu a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Sfinții Trei Ierarhi” din parohia Sârbi, protopopiatul Șimleu Silvaniei. Alături de Preasfinția Sa au mai făcut parte din sobor Preacucernicul Părinte Dan Haiduc, protopopul Șimleului Silvaniei, Preacucernicul Părinte Sorin Șandor, fostul preot paroh al parohiei Sârbi și Preacucernicul Părinte Nicolae Pop de la parohia Almașu Mic, județul Bihor.

În cadrul Sfintei Liturghii Preasfinția Sa a hirotonit întru preot pe părintele diacon Cosmin-Gavril Borz, acesta urmând a activa ca și preot paroh chiar în parohia Sârbi, după cum ne-a transmis Arhid. Adrian Onica. Ziua de astăzi a fost și momentul când vechiul preot al parohiei Sârbi, Sorin Șandor, și-a luat rămas bun de la credincioșii pe care i-a păstorit timp de aproape 10 ani, acesta fiind transferat la parohia Crasna, protopopiatul Șimleu Silvaniei.

Ultima vizită a Preasfințitului Părinte Petroniu în parohia Sârbi a avut loc în anul 2009 când a sfințit biserica monument istoric ce datează din anul 1760, care a fost restaurată capital printr-un proiect finanțat de Ministerul Culturii. Lucrările la biserica nouă de zid din parohia Sârbi sunt de asemenea în curs de finalizare, în acest moment locașul de cult fiind pregătit pentru a fi pictat.

Comentarii Facebook


Știri recente