Liturghie arhierească la Parohia Nașterea Domnului din Sibiu

Biserica „Nașterea Domnului” din Sibiu și-a sărbătorit astăzi, 27 decembrie 2013, hramul, în a treia zi de Crăciun. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

„Este o biserică nouă, minunată, care a ajuns deja la sfințire. Ea este împodobită și cu pictură, iar ziua de prăznuire am amânat-o cu câteva zile, în a treia zi de Crăciun, de sărbătoarea Sfântului Arhidiacon Ștefan. Le-am oferit cinstirea cuvenită ctitorilor acestui sfânt lăcaș, preotului slujitori și celor care l-au ajutat ca nu numai lucrarea religioasă să se împlinească aici, ci și o minunată lucrarea socială, biserica având un subsol foarte darnic în care toate lucrările sociale pot fi împlinite”, a declarat pentru TRINITAS TV ÎPS Părinte Laurențiu.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu a fost colindat astăzi de credincioși din Parohia sibiană „Nașterea Domnului”, îmbrăcați în costume tradiționale ardelenești.

Tot astăzi Mitropolitul Ardealului a oferit domnului Ilie Carabulea distincția „Crucea șaguniană pentru mireni”, pentru sprijinul oferit mai multor biserici din Arhiepiscopia Sibiului.

Biserica sibiană „Nașterea Domnului” desfășoară și o bogată activitate social-filantropică. 50 de persoane sărace primesc zilnic masa de prânz, iar elevii din familii modeste beneficiază de meditații gratuite la mai multe discipline școlare.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…