Liturghie Arhierească la parohia Maica Precista din municipiul Pitești

În Duminica Ortodoxiei, credincioșii parohiei” Maica Precista” din municipiul Pitești au avut bucuria de a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, după cum ne-a precizat Pr. Necula Ciprian.

După citirea Pastoralei întocmită și aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Chiriarhul Eparhiei a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, explicând care este semnificația cuvântului „ortodox” și cum trebuie să ne comportăm ca fii ai Ortodoxiei.

Tot astăzi, diaconul Loghin Vasile a fost hirotonit preot, iar teologul Mateescu Silviu a fost hirotonit diacon.

Biserica „Maica Precista” din Pitești are hramul „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” si este așezată în partea de răsărit a orașului Pitești.

La început, în acest loc a existat un schit de maici, construit pe la anul 1540 de Magdalena Monahia și Doroteia Monahia.

Prima biserică din zid s-a construit de către enoriași, pe la anul 1794; aceasta fiind grav afectată de un cutremur, s-a reparat radical între anii 1859-1864.

În anul 1887 i s-a adăugat un amvon. Intre anii 1930-1934 a fost restaurată din nou și, în locul turlei din față, s-au construit două turle.

Între anii 1996-2010, la această biserică au fost executate ample lucrări de renovare, începând cu restaurarea picturii și continuând cu reparații exterioare, inclusiv ale acoperișului. De asemenea, în interior s-a înlocuit mobilierul și au fost achiziționate candelabre noi. Interiorul a fost mochetat în întregime, iar pentru confortul credincioșilor a fost instalată încălzire centrală.

Comentarii Facebook


Știri recente