Liturghie arhierească la Parohia Beclean

Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, a oficiat duminică, 18 octombrie, Sfânta Liturghie în Biserica Adormirea Maicii Domnului din Parohia Beclean, Protopopiatul Făgăraş 2, judeţul Braşov, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului. Credincioşii din parohia făgărăşeană au participat în număr mare la slujba arhierească şi au îmbrăcat cu acest prilej straiele populare specifice Ţării Făgăraşului. În soborul slujitor s-au aflat: părintele Ion Tărcuţă, Protoiereul Protopopiatului Făgăraş 2, părintele paroh Gheorghe Cismaş, precum şi alţi preoţi.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul bisericii din Beclean, care a susţinut la final şi un concert de pricesne şi cântece religioase.

În cuvântul de învăţătură, Mitropolitul Ardealului a explicat Evanghelia duminicală şi i-a felicitat pe credincioşii din Beclean, precum şi pe preotul paroh pentru dragostea şi grija lor faţă de biserica parohială.

***

Biserica Adormirea Maicii Domnului din Beclean a fost ridicată în jurul anului 1804 şi a fost restaurată în mai multe rânduri de-a lungul timpului. Locaşul de cult este unul de referinţă pentru Ţara Făgăraşului şi păstrează mărturii ale istoriei sfinte a neamului românesc.

Comentarii Facebook


Știri recente