Liturghie arhierească la Paraclisul mitropolitan Sfântul Ioan Teologul din Chișinău

Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a oficiat, duminică, 29 iulie 2012, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, Sfânta Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău, informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

În predica sa, Înaltpreasfințitul Mitropolit și Exarh Petru s-a referit la Evanghelia din Duminica a VIII-a după Rusalii, subliniind, între altele: „Prin cuvintele dați-le voi să mănânce, Mântuitorului îi investește pe ucenici cu un anumită putere, cu un anumit dar, acela de a da hrană duhovnicească, dar și hrană materială păstoriților lor. Aceste cuvinte au pus în practică urmașii apostolilor, episcopii și preoții, și au dezvoltat opera caritativă a Bisericii, de ajutorare a celor nevoiași, a celor care se descurcă mai greu. Așa au apărut cantine pentru cei săraci”.

„Să luăm aminte la învățăturile Evangheliei din duminica de astăzi, să păstrăm dreapta credință pentru că doar credință adevărată ne aduce mântuirea „, a îndemnat Înaltpreasfințitul Petru.

Comentarii Facebook


Știri recente