Liturghie arhierească la Mănăstirea „Sfântul Sava” – Berzunți

În ziua de prăznuire a Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, miercuri, 20 iulie 2016, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a oficiat Sfânta Liturghie la metocul chiriarhal – Mănăstirea „Sfântul Sava” – Berzunți, informează site-ul oficial al Eparhiei.

La finalul Sfintei Liturghii a fost evocată viața Sfântului Proroc Ilie.

„Să transfigurăm timpul! Aici pe munte am venit pentru transfigurare, să trăim timpul lui Dumnezeu în Liturghie. Să ieșim din timpul acesta convențional ce se măsoară cu ceasul, timp pe care noi de multe ori îl pierdem. Să ne urcăm pe o colină, pe un munte, să privim spre cer și să vedem că timpul lui Dumnezeu nu fuge! Noi trebuie să fugim, iar alergarea noastră să fie spre Dumnezeu. Acesta este un munte al îndumnezeirii pentru că de aici nu putem pleca decât spre Dumnezeu. Însă nimic nu vine de la sine, de aceea trebuie să fim într-o continuă mișcare spre Împărăția lui Dumnezeu”, a subliniat ÎPS Ioachim.

În jurul anului 1809, preotul Vasile, mai târziu, călugărit cu numele de Varnava, împreună cu localnicii din împrejurimi, au ridicat schitul care astăzi a devenit Mănăstirea „Sfântul Sava” – Berzunți.

 

Comentarii Facebook


Știri recente