Liturghie Arhierească la Mănăstirea Radu Vodă

La Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a oficiat în Duminica a VI-a după Paşti (05 iunie 2016) Sfânta Liturghie.

În cuvântul rostit credincioşilor, Preasfinţia Sa a subliniat că, deşi această duminică se numeşte Duminica orbului, ea se putea numi foarte bine şi Duminica luminii pentru că Mântuitorul Iisus Hristos este Cel Care ne oferă Lumina.

Ierarhul a mai precizat că sunt mulţi oameni care nu văd cu ochii trupului, dar au ochii sufletului larg deschişi. De asemenea, sunt şi alţii care văd cu ochii fizici, dar ochii minţii sunt orbi.

„Lumea a rămas în întuneric, deşi pe străzile oraşelor este lumină, pentru că lumea nu mai doreşte să urmeze Mântuitorului Hristos Care este Lumina”, a spus Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Mănăstirea Radu Vodă a fost fondată de Voievodul Alexandru al II-lea Mircea (1568-1577) şi doamna sa, Ecaterina, pentru a mulţumi lui Dumnezeu că i-a dăruit victoria în lupta pe care a dat-o pe aceste locuri Împotriva lui Vintilă-Vornicul şi Dumbravă-Vornicul.

Comentarii Facebook


Știri recente