Înaltpreasfințitul Nifon, de 8 ani Mitropolit onorific

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, a săvârșit duminică, 10 iulie 2016, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Peștera Ialomiței, alături de un sobor de preoți și diaconi. În această zi s-au împlinit 8 ani de la ridicarea la rangul de Mitropolit onorific a Înaltpreasfinției Sale, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

În cuvântul de învățătură, rostit în cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat importanța sufletului, componenta vitală a ființei umane, în lucrarea de mântuire a omului. Acesta trebuie să dea întotdeauna întâietate vieții spirituale sau libertății sufletești, pentru a nu fi înrobit de grijile materiale, trecătoare, care se nasc din egoism și din răutate. Libertatea deplină a sufletului, pe care Mântuitorul Hristos o propune creștinului, se manifestă și se menține numai printr-o relație de comuniune în iubire, cu Dumnezeu și cu semenii.

La finalul Sfintei Liturghii, Pr. Ionuț Adrian Ghibanu, Vicar eparhial, a transmis Arhiepiscopului Târgoviștei un mesaj de felicitare din partea clerului și a credincioșilor, în care a subliniat câteva repere ale lucrării Înaltpreasfinției Sale, în cadrul Bisericii Ortodoxe, spre slava lui Dumnezeu și spre folosul duhovnicesc al oamenilor.

Comentarii Facebook


Știri recente