Liturghie arhierească la Mănăstirea Clocociov, judeţul Olt

Episcopul Ortodox Român al Ungariei, a oficiat, duminică, 27 martie 2016, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Clocociov din Slatina, judeţul Olt.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, în Duminica a II-a din Postul Mare, a Sfântului Ierarh Grigorie Palama, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” de la Mânăstirea Clocociov, din Episcopia Slatinei și Romanaților, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Din soborul slujitor au mai făcut parte Părintele Nicolae Bălășoiu, preot slujitor la Mânăstirea Clocociov, Pr. Aurel Nicola de la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon din Slatina și Diaconul Emanuel Văduva, de la Catedrala Episcopală din Giula, iar răspunsurile liturgice au fost date de corul maicilor acestei mânăstiri.

La slujbă au participat numeroşi credincioși, de diferite vârste și copii, care au fost împărtășiți de Ierarh cu Sfintele Taine.

În cuvântul de învățătură rostit la Duminica a II-a din Postul Mare, Preasfințitul Părinte Siluan a vorbit despre exemplul de credință și întrajutorare frățească arătat de cei patru oameni care l-au adus pe slăbănogul din Capernaum înaintea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, pentru a fi vindecat de către Acesta, dar şi despre puterea de iertare, pe care, ca Dumnezeu adevărat, deși luase și Trup omenesc, o are Hristos Domnul. Preasfinţia Sa a mai vorbit credincioşilor prezenţi și despre viaţa şi personalitatea Sfântul Ierarh Grigorie Palama, monah atonit și Mitropolit al Tesalonicului, dascăl al rugăciunii neîncetate și al învățăturii despre energiile necreate ale harului dumnezeiesc.

Mânăstirea Clocociov este cunoscută în lumea ortodoxă românească în special prin Părintele Visarion Coman, renumit duhovnic și slujitor al acestei mânăstiri între anii 1976-2002, sub epitrahilul căruia și-au plecat capetele nenumărați credincioși, din toate colțurile țării.

Ierarhul Ortodox Român al Ungariei s-a aflat în Episcopia Slatinei și Romanaților, împreună cu alți Ierarhi, la invitația Preasfințitului Părinte Episcop Sebastian, cu prilejul aniversării a 8 ani de la înființarea Episcopiei și întronizarea acestuia ca Episcop al Slatinei și Romanaților, dar și a 15 ani de la hirotonia întru Arhiereu. Cu acest prilej, a fost săvârșită Sfânta Liturghie Arhierească, de soborul slujitor, în noua Catedrala Episcopală din Slatina, la Praznicul Bunei Vestiri.

În ziua de sâmbătă, 26 martie 2016, Preasfințitul Părinte Siluan, împreună cu Preasfințitul Părinte Episcop Sebastian și alți clerici, au vizitat câteva dintre mânăstirile de referință ale Episcopiei Slatinei și Romanaților (Mânăstirile Căluiu, Mâinești și Brâncoveni).

Comentarii Facebook


Știri recente