Liturghie arhierească la Mănăstirea Brâncoveni

Vineri, 27 decembrie, la praznicul Sfântului Întâi Mucenic și Arhidiacon Ștefan, Preasfințitul Sebastian a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Brâncoveni, informează episcopiaslatinei.ro

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a istorisit viața Sfântului Arhidiacon Ștefan, așa precum este relatată în Sfânta Scriptură: „Sfântul Arhidiacon Ștefan este Întâiul Mucenic care și-a dat viața pentru învățătura creștină. El este primul care a înțeles să-și verse sângele și să-și dea viața pentru Hristosul pe care-L iubea atât de mult.

Ei bine, astăzi, noi nu mai suntem chemați să ne mărturisim credința sub sabie, să ni se verse sângele și să fim omorâți pentru Hristos, pentru că societatea în care trăim în prezent nu ne cere aceasta. Dar, în Sfânta Liturghie, prin fiecare ectenie, ni se atrage atenția că suntem datori ca „pe noi înșine și unii pe alții și toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm”. Nu prin vărsare de sânge, ci prin recunoștință, prețuire și mulțumire, pe care trebuie să i le aducem neîncetat lui Dumnezeu, pentru toate darurile care se revarsă asupra noastră.

Așadar, să luăm exemplu de la Sfântul Ștefan și să ne dăm viața pentru Dumnezeu. Cum? Nu pierzând-o, ci încredințând-o Lui, slujindu-I și iubindu-L atât pe El, cât și pe aproapele nostru, precum a făcut și Sfântul Ștefan, care s-a rugat pentru cei ce aruncau cu pietre asupra lui”.

Comentarii Facebook


Știri recente