Liturghie arhierească la Dezmir

Mitropolitul Clujului a oficiat în duminica a VII-a după Rusalii, Sfânta Liturghie în Parohia clujeană Dezmir, acolo unde se împlinesc 100 de ani de la punerea pietrei de temelie a bisericii din localitate. S-au bucurat de prezența Mitropolitului Andrei, sute de credincioși care au luat parte la slujba săvârșită în sobor de preoți și diaconi, pe un Altarul de vară amenajat în vecinătatea bisericii parohiale. În cadrul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a săvârșit și o hirotonie întru ieromonah, a ierodiaconului Cleopa de la Mănăstirea Nușeni, informează site-ul radiorenasterea.ro.

Lumina – un dar neprețuit al lui Dumnezeu

În cadrul cuvântului de învățătură rostit de ÎPS Părinte Andrei la Dezmir, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre lumină – ca dar neprețuit al lui Dumnezeu: „Sigur că atunci când vorbim de lumină, vorbim atât de lumina fizică, de lumina materială, cât și de lumina spirituală. Nu se confundă, dar legătură între ele există. De aceea, Dumnezeu ne-a dat și ochi trupești pentru a ne mângâia, privind lumea aceasta frumoasă, care este darul Lui pentru noi, dar în același timp ne-a dat și ochi sufletești, pentru ca să avem și lumina spirituală, lumina interioară”.

La final, au fost acordate diplome de aleasă cinstire și s-a oficiat o slujbă de Parastas pentru eroii satului, la monumentul eroilor din fața bisericii. Au fost pomeniți mai bine de 80 de eroi din Dezmir care și-au dat viața pe câmpurile de luptă.

Biserica din localitatea clujeană Dezmir a fost ridicată între anii 1914-1921, pe locul unei foste bisericuțe de lemn. Este o biserică de zid, care de-a lungul anilor a fost renovată în mai multe rânduri.

Comentarii Facebook


Știri recente