Liturghie arhierească la Curtea de Argeș

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, mii de credincioși au participat astăzi, 25 aprilie 2014, la Sfânta Liturghie Arhierească, oficiată în Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș de către Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, informează eparhiaargesului.ro.

În cuvântul de învățătură rostit, Preasfinția sa a prezentat credincioșilor istoria praznicului închinat Maicii Domnului, amintind de mijlocirea permanentă a Sfintei Fecioare Maria pentru întreg neamul omenesc, dar și de credința neîndoielnică care izvorăște permanent din inimile curate, capabile să ierte toate greșelile semenilor.

Credincioșii prezenți astăzi în Catedrala Arhiepiscopală au avut posibilitatea să se închine la moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia, ocrotitoarea Argeșului, care au fost scoase încă de aseară în pridvorul Paraclisului Arhiepiscopal. De asemenea majoritatea au venit pentru apa tămăduitoare sfințită de slujitorii bisericii încă de la primele ore ale dimineții.

În timpul anului bisericesc, moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia sunt scoase de trei ori din Paraclisul Arhiepiscopal: în 7 decembrie – în ziua de cinstire a Sfântuliței de la Argeș, 15 august – la hramul Catedralei Arhiepiscopale și la praznicul Izvorul Tămăduirii.

Comentarii Facebook


Știri recente