Liturghie Arhierească la Catedrala Patriarhală

Biserica Ortodoxă se află astăzi, 21 iunie 2015, în Duminica a III-a după Rusalii. La Sfânta Liturghie, în toate bisericile ortodoxe s-a citit Pericopa Evanghelică de la Sfântul Evanghelist Matei (cap. VI, vs. 22-23). La Catedrala Patriarhală, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de către Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar Patriarhal, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Prioritar este adunarea comorilor noastre în Ceruri prin acte de milostenie, prin rugăciune, prin fapte bune

În cuvântul de învăţătură, Episcopul-vicar patriarhal a spus că, departe de a fi un îndemn la pasivitate sau lene, Evanghelia ne cheamă să înţelegem corect importanţa muncii noastre.

“Evanghelia de astăzi nu este un îndemn la pasivitate, la nelucrare, la lene, ci este un îndemn la a dobândi înţelepciunea care să ne facă să înţelegem cât de importante sunt lucrurile materiale în viaţa noastră şi cât de important este să căutăm Împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui, ştiind că prioritar este adunarea comorilor noastre în Ceruri prin acte de milostenie, prin rugăciune, prin fapte bune şi nu prin cheltuirea tuturor energiilor noastre în a aduna comori de care nu avem nevoie”, a spus Preasfinţia Sa.

Lucrul cel mai preţios este sufletul

„Dacă am gândi doar câteva clipe la ce înseamnă învăţătura Mântuitorului nostru Iisus Hristos ne-am da seama că dacă am trăi cu adevărat după Evanghelia Mântuitorului nostru Iisus Hristos cele mai multe din problemele societăţii nici nu ar exista, iar cele care ar exista ar fi rezolvate sau ameliorate. De aceea, Evanghelia de astăzi este o Evanghelie importantă, este o Evanghelie fundamentală care ne aminteşte încă o dată că lucrul cel mai preţios este sufletul şi grija noastră primordială şi prioritară trebuie să fie mântuirea lui şi căutarea Împărăţiei lui Dumnezeu având nădejdea că Dumnezeu Care a adus totul la fiinţă va purta grijă mai ales de noi oamenii având în vedere că El poartă de grijă de păsările Cerului şi de florile câmpului cum ne învaţă Evanghelia de astăzi”, a mai explicat Episcopul-vicar patriarhal.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Române, dirijată în această duminică de Pr. Stelian Ionaşcu.

Biserica Ortodoxă se va afla Duminica viitoare în Duminica a IV-a după Rusalii.

Comentarii Facebook


Știri recente