Liturghie arhierească la Catedrala Patriarhală

La Catedrala Patriarhală din București Sfânta Liturghie a fost oficiată în Duminica a IX-a după Rusalii, 25 august 2013, de Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

După citirea Sfintei Evanghelii, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a evidențiat înțelesurile duhovnicești ale pericopei citite în care se prezintă umblarea pe mare a Domnului Nostru Iisus Hristos și potolirea furtunii, istorisind și alte minuni săvârșite de Mântuitorul în timp ce se afla în corabie pe mare.

După cum informează Ziarul Lumina, Preasfințitul Părinte Macarie a explicat că aceste corăbii pe care au fost săvârșite minunile reprezintă Biserica, ce traversează marea învolburată a istoriei. De aceea, toată lăcașurile de închinare se zidesc sub forma unei corăbii.

„Mântuitorul Iisus Hristos este prezent pururea în Biserica Sa, care este corabia Sa. De aceea, noi trebuie să fim întotdeauna în corabie, împreună cu Mântuitorul Iisus Hristos, împreună cu Preacurata Sa Maică, împreună cu sfinții Apostoli și cu toți sfinții care s-au sfințit și s-au salvat, s-au mântuit, tot în corabia Bisericii. Cei care au ieșit din corabie s-au înecat și au ajuns în adâncurile întunecoase iar cei care au rămas în corabie au ajuns la limanul cel neînviforat al Împărăției lui Dumnezeu”, a arătat Preasfințitul Părinte Macarie.

Maica Domnului, a mai arătat Preasfinția Sa, „ne îndeamnă să îl urmăm pe Mântuitorul și să nu ne poticnim, să nu șovăim asemenea lui Petru ci să spunem cu toată stăruința: „Domnul este cu noi și noi suntem cu el”. Și dacă în tulburarea acestei vieți se va întâmpla să fim la ananghie, asemenea lui Petru să strigăm cu toată credința și stăruința: „Doamne, scapă-mă!”, și Domnul ne va întinde mâna, ne va dojeni, însă cu blândețe ziditoare, ne vom izbăvi și mântui, așa cum a fost izbăvit și Apostolul Petru.

Comentarii Facebook


Știri recente