Liturghie arhierească la Catedrala Patriarhală

În Duminica a VIII-a după Rusalii, astăzi, 18 august 2013, la Catedrala Patriarhală din București slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit după citirea Pericopei Evanghelice (n.r.: de la Sfântul Evanghelist Matei, capitolul 14, versetele de la 14 la 22), Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul a vorbit despre semnificațiile duhovnicești ale acesteia: „Această Evanghelie pe care am ascultat-o astăzi ne învață că Dumnezeu este îndelung milostiv pentru că El și-a făcut milă de poporul care Îl urmase și a vindecat și sufletul, dar a vindecat și trupul lor pentru credința lor. De asemenea, ne învață că nădejdea noastră trebuie să o punem numai în Dumnezeu. În Sfânta Scriptură găsim acest cuvânt că †˜este nebun cel care își pune nădejdea în oameni†™ pentru că oamenii dezamăgesc și nădejdea noastră toată trebuie să o punem în Bunul Dumnezeu. El este Cel Care are grijă și de sufletele noastre, dar și de trupurile noastre. Oamenii aceștia au postit o zi întreagă până să se întâmple această minune. Și noi atunci când venim aici în Casa lui Dumnezeu trebuie să postim, trebuie întotdeauna ca să ne unim cu Dumnezeu. Să ne unim cu Dumnezeu prin cuvânt ascultând cuvântul Său. Să ne unim cu Dumnezeu împărtășindu-ne cu Trupul și Sângele Domnului nostru Iisus Hristos”.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Române dirijată de Părintele Diacon Răzvan Ștefan.

Comentarii Facebook


Știri recente