Liturghie arhierească la Catedrala Mitropolitană din Sibiu

Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, a oficiat în Joia Mare (27 aprilie 2016) Sfânta Liturghie la Catedrala mitropolitană din Sibiu, informează site-ul oficial al Eparhiei. Ierarhul a liturghisit înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi format din slujitori ai Catedralei mitropolitane.

La această Sfântă Liturghie a fost sfințit, pe lângă Agnețul Liturghiei, și un al doilea Sfânt Agneț care va fi uscat și sfărâmat la Liturghia din a doua zi de Paști a Sfântului Ioan Gură de Aur, printr-o rânduială specială. Miridele rezultate sunt folosite ca Împărtășanie pentru bolnavi, copii și în situații speciale. Această Sfântă Împărtășanie este păstrată în Sfântul Chivot din Sfântul Altar, pe Sfânta Masă.

Sfântul Agneț este o părticică în formă de pătrat din prescura pe care sunt imprimate patru cuvinte: IS, HR, NI, KA, adică Iisus Hristos Biruitorul. În traducere, agneț înseamnă „miel” și el reprezintă pe Mântuitorul Hristos, Mielul care se jertfește pentru păcatele oamenilor și pentru iertarea lor.

În cele urmează vă prezentăm un cuvânt al Înaltpreasfinţitului Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, la Joia Mare:

https://www.youtube.com/watch?v=NSPkCbySJsQ

Comentarii Facebook


Știri recente