Liturghie arhierească la Catedrala Mitropolitană din Iaşi

Preasfinţitul Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat marți, 13 octombrie 2015, Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, informează doxologia.ro.

La slujbă au participat numeroşi pelerini şi credincioşi din Iaşi. După citirea Sfintei Evanghelii, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învăţătură în care a vorbit şi despre sărbătoarea Sfintei Parascheva din acest an: „Sărbătoarea Sfintei Parascheva ne cheamă în fiecare an pe toţi creştinii, cei iubitori de Dumnezeu şi de sfinţii Lui, pentru a ne închina cinstitelor ei moaşte. Sfânta Parascheva ne cheamă pe toţi pentru a privi cu luare aminte la felul în care ea a trăit pe acest pământ. Mulţime de credincioşi, care au luat contact pentru prima dată cu puterea Sfintei, dau mărturie cum ea, a lucrat în viaţa lor, prin rugăciunile ei”.

Preasfinţitul Părinte Corneliu a făcut apoi referire la Evanghelia citită în cadrul Sfintei Liturghii.

„Chemarea Sfinţilor Apostoli este invitarea fiecăruia dintre noi de a-L întâlni pe Mântuitorul în sfinţii şi în Biserica lui. Întâlnindu-l pe Hristos, putem să ne schimbăm viaţa, aşa cum au făcut Sfinţii Apostoli şi urmaşii Mântuitorului până în zilele de astăzi. Unul dintre aceşti urmaşi este Sfânta Maria Magdalena, pe care Biserica o cinsteşte întocmai unui apostol. Ea a fost prima care a luat puterea curajului credinţei ei, venind la mormântul Domnului după răstignire şi după îngropare. Ea a fost prima care L-a văzut pe Mântuitorul. Sfânta Parascheva şi Sfânta Maria Magdalena ne chemă pe toţi, în ciuda frigului şi a oboselii, pentru a ne întâlni cu ele şi cu cel pe care L-au mărturisit în viaţa lor – Iisus Hristos, Dumnezeul cel veşnic”, a spus Preasfinţitul Părinte Corneliu.

Comentarii Facebook


Știri recente