Liturghie arhierească la Catedrala din Roman

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a oficiat duminică, 15 noiembrie 2015, Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Roman, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În această duminică, numită a XXV-a după Rusalii, în care a fost rostită pericopa evanghelică a Samarineanului milostiv, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a îndemnat preoții și credincioșii din eparhie ca în perioada de 40 de zile de nevoință, alături de post să adauge rugăciunea și milostenia, fiecare creștin având posibilitatea să devină un samarinean milostiv pentru aproapele aflat în lipsă și suferință.

În cadrul slujbei diaconul Ionel Florin Timari a fost hirotonit în treapta de preot pe seama Parohiei Sfântul Dimitrie (Băseşti), Protopopiatul Moineşti. La finalul Sfintei Liturghii, părintele arhimandrit Andrei Ioniță, mare eclesiarh al catedralei arhiepiscopale, a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române privind însemnătatea Anului Omagial al misiunii parohiei și mănăstirii azi și a Anului Comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur și a marilor păstori de suflete din eparhii.

Comentarii Facebook


Știri recente