Liturghie Arhierească la Catedrala din Mioveni

Comunitatea orașului Mioveni a îmbrăcat haine de sărbătoare. Foarte mulți credincioși au avut bucuria de a participa duminică, 27 aprilie 2014, la Sfânta Liturghie arhierească oficiată în Catedrala Sf. Ap. Petru și Pavel, de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu Preasfințitul Macarie, Episcopul Europei de Nord.

Cu această ocazie, potrivit eparhiaaregesului.ro, un tânăr teolog a fost hirotonit diacon de către Chiriarhul Eparhiei din Europa de Nord.

Piatra de temelie la această impunătoare catedrală a fost așezată în 29 iunie anul 1993, de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic. La îndemnul Chiriarhului Eparhiei Argeșului și Muscelului un grup de inițiativă, coordonat de preoții bisericii Sf. Mc. Gheorghe din oraș, a făcut toate demersurile necesare construirii unui asemenea edificiu de cult. Existând doar o singură biserică în oraș, iar numărul locuitorilor fiind foarte mare, noua catedrală a fost proiectată la dimensiuni impresionante, fiind în prezent cel mai mare locaș de cult din cuprinsul Eparhiei Argeșului și Muscelului.

Fondurile necesare construcției până la cota 0 au venit din partea populației și a unor sponsori. Secretariatul de Stat pentru Culte și Consiliul Județean Argeș au avut în acest sens o contribuție hotărâtoare. Costurile fiind foarte mari, lucrările au fost preluate ulterior de Consiliul Local al Primăriei Mioveni care a direcționat în fiecare an sume foarte mari pentru definitivarea construcției.

Comentarii Facebook


Știri recente