Liturghie Arhierească la biserica “Nașterea Maicii Domnului” din Zalău

În Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, la 13 septembrie 2015, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor cartierului Dumbrava Nord, Zalău.

Liturghie arhierească

Cu acest prilej, Episcopul Sălajului a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohiei cu hramul Nașterea Maicii Domnului, fiind înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Din soborul slujitor au făcut parte şi: Preacucernicul Părinte paroh Ion Ardelean, Preacucernicul Părinte Vasile Brete și Preacucernicul Părinte Gheorghe Ghiuruțan.

Crucea sălăjeană pentru preotul paroh

La finalul Sfintei Liturghii, pentru bogata activitate pastoral-misionară și administrativ-gospodărească, Preasfințitul Părinte Petroniu i-a acordat părintelui paroh Ion Ardelean Crucea Sălăjană, cea mai înaltă distincție bisericească a Episcopiei Sălajului, după cum aflăm de la Arhid. Adrian Onica, Secretar Eparhial în cadrul Episcopiei Sălajului.

Părintele Ion Ardelean este slujitor al Bisericii de peste 30 de ani, fiind hirotonit preot în anul 1985. Începând cu anul 2002 a fost transferat la parohia Nașterea Maicii Domnului din Zalău. Din anul 2009, Preacucernicia Sa ocupă și funcția de consilier administrativ-bisericesc la Centrul Eparhial al Episcopiei Sălajului.

***

Piatra de temelie a bisericii Naşterea Maicii Domnului din Zalău a fost sfinţită în anul 2000. În prezent se lucrează la tencuirea exterioară a bisericii, iar în interior, locașul de cult este pregătit pentru a fi pictat.

Comentarii Facebook


Știri recente