Liturghie Arhierească la Biserica Deportaților din Chișinău

La 19 iunie, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a oficiat, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Tuturor Sfinților” (Biserica Deportaților) din Chișinău cu ocazia sărbătoririi hramului, informează mitropoliabasarabiei.md.

În predica sa, Înaltpreasfințitul Mitropolit și Exarh Petru s-a referit la diferitele categorii de sfinți care „s-au ostenit, respectând voia lui Dumnezeu și au câștigat Împărăția lui Dumnezeu”. „Astăzi cinstim pe toți sfinții, pe apostoli, pe martiri, pe mucenici, pe mărturisitori, pe cuvioși și pe ierarhi, pe toți cei care au urmat sfatul Mântuitorului care a spus: ” Învățați de la Mine că sunt blând și smerit cu inima și veți găsi odihnă sufletelor voastre”. Sfinții au respectat îndemnul Mântuitorului și au aflat Împărăția Cerurilor. Pentru mărturisirea lor jertfelnică și exemplară a dreptei credințe, sfinții au fost numiți eroi ai credinței” a mai spus Înaltpreasfințitul Petru.

„Să urmăm și noi indemnul Mântuitorului și să nu uităm cele spuse de Apostolul Pavel: „uitați-vă la mai-marii noștri care v-au propovăduit vouă cuvântul lui Dumnezeu și băgând de seamă felul în care și-au încheiat viața, urmați-le credința”. Să luăm pildă de la sfinți și să mărturisim, cu timp și fără timp, dreapta credință, în deosebi în aceste zile când ne confruntăm cu un prozelitism sectar nemaiîntâlnit pe meleagurile noastre”, a îndemnat Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei.

În cadrul Sfintei Liturghii, tânărul teolog Claudiu Mujdei-Plămădeală a fost hirotonit în diacon.

Comentarii Facebook


Știri recente