Liturghie Arhierească la Așezământul Sf. Vasile cel Mare din Bistrița

Persoanele vârstnice de la Așezământul „Sfântul Vasile cel Mare” din Bistrița au fost vizitate în Duminica a VIII-a după Rusalii de Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului. Ierarhul a fost cel care a sfințit acest centru, în urmă cu 13 ani, informează mitropolia-clujului.ro.

„Sfânta Liturghie a fost săvârșită de PS Vasile pe o scenă special amenajată în fața așezământului „Sf. Vasile cel Mare”. Am avut bucuria ca la Sfânta Liturghie să participe părintele protopop Alexandru Vidican precum și părintele arhidiacon Vartolomeu de la Constanța, cu aprobarea ÎPS Arhiepiscop Teodosie. Două momente speciale au fost cuvântul de învățătură, rostit de PS Vasile Someșanul și cel în care, cu binecuvântarea ÎPS Părinte Andrei s-au acordat două diplome de aleasă cinstire pentru doi creștini care s-au implicat în buna desfășurare a acestui așezământ”, a relatat părintele Sorinel Moldovan de la Așezământul „Sf. Vasile cel Mare” din Bistrița.

Cei peste 30 de beneficiari ai acestui centru au putut afla mai multe despre importanța Sfintei Liturghii, din cuvântul de învățătură rostit de PS Vasile Someșanul: „Sfânta Liturghie este cea mai importantă dintre slujbele Sfintei noastre Biserici, pentru că ea ne susține viața noastră sufletească și nu ne lasă să ne înstrăinăm de Acela care ne spune: Cel ce mănâncă Trupul Meu și bea Sângele Meu are viață veșnică și Eu îl voi învia în ziua de apoi (Ioan 6, 54)”.

Comentarii Facebook


Știri recente