Liturghie arhierească în prima zi a noului an la Catedrala Mitropolitană din Sibiu

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a oficiat duminică, 1 ianuarie 2017, Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. Din sobor au făcut parte preoți și diaconi, slujitori ai Catedralei, notează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfinția Sa le-a vorbit credincioșilor prezenți despre praznicul Tăierii Împrejur a Mântuitorului Iisus Hristos și despre viața și virtuțile Sfântului Vasile cel Mare.

Mântuitorul Iisus Hristos, Care nu avea nevoie de ispășire, sau de vreo legătură în plus, și-a asumat absolut toate cele prin care trebuia să treacă un fiu al poporului ales, dar în același timp, acceptând să fie tăiat împrejur, El a schimbat acest legământ întărindu-l prin prima Taină a Bisericii, Sfântul Botez. În același timp El a anticipat jertfa pe care a adus-o pentru omenire. Ziua de 1 ianuarie este și ziua trecerii la cele veșnice a Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareii Capadociei. El ne oferă întâi de toate șansa unei mijlociri constante, pentru că sfinții sunt pentru noi rugători către Dumnezeu, a subliniat ierarhul.

La final, Mitropolitul Ardealului a citit rugăciuni de binecuvântare a credincioșilor și clerului din Arhiepiscopia Sibiului, la intrarea în noul an calendaristic.

Comentarii Facebook


Știri recente