Liturghie arhierească în parohia Slatina

În duminica a 6-a după Rusalii, credincioșii din parohia Slatina, aflată în comuna Nucșoara, au avut bucuria de a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, informează eparhiaargesului.ro

În această atmosferă de aleasă sărbătoare a fost instalat un nou preot în persoana părintelui Enache Ion Cristinel, fiu al satului și absolvent al Facultății de Teologie Sfânta Muceniță Filoteia din Pitești. Decizia de instalare a fost citită de părintele Dan Obrocea, consilier administrativ bisericesc în cadrul Eparhiei.

În cuvântul rostit astăzi, Chiriarhul Eparhiei a mulțumit vrednicilor enoriași din acest sat de munte pentru eforturile susținute depuse la construcția bisericii, îndemnându-i să sprijine noul preot în activitatea pe care o va desfășura.

Părintele Enache Ion Cristinel a înlocuit în această parohie pe părintele Badea Ion din localitatea Corbșori care a activat la această biserică din anul 2007. După 44 de ani de slujire, părintele Badea Ion s-a pensionat.

Parohia Slatina este formată astăzi din 140 de familii, fiiind așezată la poalele Carpaților pe frumoasa vale a Râului Domnei. Biserica a fost construită în perioada 1991-1995 de enoriașii satului. Are două hramuri: Sfânta Treime și Sfântul Ierarh Nicolae.

Comentarii Facebook


Știri recente