Liturghie Arhierească în parohia Sfântul Dumitru din Cluj

În Biserica Ortodoxă a fost astăzi, 12 ianuarie 2014, Duminica după Botezul Domnului. În biserici si mănăstiri s-a citit la Sfânta Liturghie Evanghelia despre începutul propovăduirii lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.

În această zi Preasfințitul Episcop Vasile Someșanul a fost prezent în mijlocul credincioșilor parohiei „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” din Cluj-Napoca, informează radiorenasterea.ro

Ierarhul a oficiat în biserica parohială de pe strada Take Ionescu nr. 4, cu începere de la ora 10, Sfânta Liturghie. Preasfinția Sa a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte preoții slujitori Ioan Goje și Cătălin Pălimaru.

În cadrul cuvântului de învățătură Preasfințitul Vasile a arătat că lucrarea Mântuitorului nostru Iisus Hristos ne ajută să pătrundem taina vieții: „Faptele mari prin care Bunul Dumnezeu a rânduit eliberarea omului din robia păcatului, a morții și a iadului și prin lucrările săvârșite de Mântuitorul nostru Iisus Hristos în lume, ne ajută să pătrundem în această taină a vieții, a vieții acesteia și a vieții veșnice pentru că făptura omenească nu are decât după zămislirea ei, viață fără de sfârșit. Timpul acesta pe acre îl petrecem în lume este doar o etapă a existenței noastre „.

Imediat după Sfânta Liturghie a fost oficiată slujba de parastas la 1 an de zile de la trecerea la cele veșnice a părintelui Alexandru Gorea. Părintele Gorea a fost preot slujitor la biserica „Sfântul Dumitru” timp de 12 de ani și a trecut la cele veșnice anul trecut pe 9 ianuarie.

Comentarii Facebook


Știri recente