Liturghie arhierească în parohia Pleșca

Joi, 19 decembrie 2013, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din parohia Plesca, Protopopiatul Șimleu Silvaniei. Alături de Preasfinția Sa au mai slujit Preacucernicul Părinte Dan Haiduc, protopopul Șimleului Silvaniei, precum și părinții din parohiile învecinate, potrivit episcopiasalajului.ro.

Bucuria credincioșilor din parohia Plesca a fost cu atât mai mare cu cât în cadrul Sfintei Liturghii Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit pe părintele diacon Vasile-Dorin Roșan întru preot chiar pe seama bisericii din parohia Plesca.

De asemenea, Preasfinția Sa a hirotonit întru diacon pe tânărul Cosmin-Gavril Borz urmând ca duminică acesta să fie hirotonit preot pe seama parohiei Sârbi, Protopopiatul Șimleu Silvaniei.

Ridicată între anii 1924-1926, biserica din parohia Plesca a fost resfințită de către Preasfințitul Părinte Petroniu în vara anului 2012, după executarea unor lucrări complexe de reînnoire a locașului de cult, lucrări efectuate sub coordonarea fostului părinte paroh Florin Botofan și prin jertfelnicia credincioșilor din parohie.

Comentarii Facebook


Știri recente