Liturghie arhierească în parohia ortodoxă din Ibiza

În Duminica Vameșului și a Fariseului, 01-02-2015, Preasfințitul Timotei, Episcopul ortodox român al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor parohiei Sfinții trei Ierarhi din insula Ibiza, Arhipelagul insulelor Baleare.

În preajma hramului parohiei din Ibiza, Preasfinția Sa a oficiat duminică Sfânta și dumnezeiasca Liturghie împreună cu un sobor de preoți alcătuit din Părintele stareț Teofil Popescu de la Mănăstirea Schimbarea la Față, cheile Turzii, și Părintele paroh Ștefan Seman.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Timotei i-a îndemnat pe credincioșii prezenți să urmeze exemplul de rugăciune al vameșului și să nu se roage numai acasă, ci să participe și la rugăciunea supremă, care este Sfânta Liturghie, unde au ocazia să desăvârșească rugăciunea prin împărtășirea cu Trupul și Sângele Domnului nostru Iisus Hristos.

După încheierea cuvântului, potrivit Parintele Ștefan Seman a mulțumit Preasfințitului Părinte Timotei pentru grija părintească pe care o poartă parohiei din Ibiza și pentru sfaturile duhovnicești..

La final, toți cei prezenți au luat parte la agapa pregătită de comitetul de femei al parohiei, unde s-au putut degusta felurite bucate tradiționale românești.

Comentarii Facebook


Știri recente