Liturghie Arhierească în Parohia Grădinile din Episcopia Slatinei şi Romanaţilor

Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, a oficiat duminică, 14 februarie 2016, Sfânta Liturghie în biserica Sf. Ierarh Nicolae a Parohiei Grădinile, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit despre învăţăturile din Evanghelia Duminicii a XVII-a după Rusalii, numită șia Cananeencei.

„Din evanghelia de astăzi învățăm cum să ne comportăm faţă de Dumnezeu. Înţelegem că nu avem voie să ne supărăm pe El atunci când nu ne ascultă sau întârzie să ne împlinească cererea, ci doar să insistăm. Nu avem voie să ne simţim jigniţi de faptul că El pare a nu ne auzi. Noi doar să stăruim! Nu m-a ascultat astăzi? Voi înteţi rugăciunea şi mă voi ruga şi mâine, şi poimâine ş.a.m.d., pentru că s-ar putea ca Dumnezeu să dorească să-mi încerce credinţa, aşa cum a încercat-o şi pe a cananeencii astăzi. S-a prefăcut că nu aude: „Ia să vedem, stăruie în credinţă, sau pleacă şi nu vrea să Mă mai vadă în veci!” Aceeaşi atitudine să o avem şi noi faţă de Dumnezeu, pentru că El uneori ne încearcă, dorind să vadă dacă avem credinţă, dacă aceasta este dublată şi de răbdare şi stăruinţă, ori este încununată şi de înţelepciune… Ştim să stăruim? Sau doar să cerem, ba încă ne lipseşte şi răbdarea de a aştepta să ni se împlinească rugăciunea? Să-L rugăm pe Dumnezeu să ne dea şi nouă aceste virtuţi ale femeii cananeence de astăzi: credinţa puternică, stăruinţa în rugăciune, dar şi înţelepciunea şi puterea de a nu ne supăra vreodată pe Dumnezeu sau pe oamenii din jurul nostru”.

La final, Preasfințitul Părinte Sebastian a participat la un spectacol folcloric, susținut de ansamblulFlorile Grădinilor, ansamblu format din copii ai comunei Grădinile.

Comentarii Facebook


Știri recente