Liturghie arhierească în Parohia Cetatea Fetei

Duminica a VII-a după Rusalii, 27 iulie 2014, a fost mai specială în Parohia clujeană cu hramul „Tuturor Sfinților” din Cetatea Fetei, prin slujirea la Sfânta Liturghie a PS Vasile Someșanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Slujba a fost săvârșită în sobor de preoți și diaconi, în prezența a numeroși credincioși și s-a încheiat cu sfințirea Aghiazmatarului, construit în ultimii doi ani. Tot la final, a fost lansat cel de-al IV-lea număr al revistei parohiale „Cetatea Credinței”, iar un grup de copiii au susținut un spectacol de muzică, interpretând la diverse instrumente, arii din repertoriul muzicii clasice, informează mitropolia-clujului.ro.

În cuvântul duhovnicesc rostit de PS Vasile Someșanul, ierarhul le-a vorbit credincioșilor despre lumina cunoașterii lui Dumnezeu, cu prilejul citirii în această zi a Evangheliei celor doi orbi și a unui mut din Capernaum: „Lumina cunoașterii lui Dumnezeu este lumina care ne călăuzește pașii în această lume pământească și care ne deschide apoi bucuria veșniciei în Împărăția lui Dumnezeu”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 9 – 15 mai 2022

Legătura dintre biserică și sat, ca o împletire între viața laică și cea religioasă, a putut fi văzută atât în evenimentele organizate la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București în săptămâna precedentă, cât…