Liturghie arhierească în Parohia Cetatea Fetei

Duminica a VII-a după Rusalii, 27 iulie 2014, a fost mai specială în Parohia clujeană cu hramul „Tuturor Sfinților” din Cetatea Fetei, prin slujirea la Sfânta Liturghie a PS Vasile Someșanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Slujba a fost săvârșită în sobor de preoți și diaconi, în prezența a numeroși credincioși și s-a încheiat cu sfințirea Aghiazmatarului, construit în ultimii doi ani. Tot la final, a fost lansat cel de-al IV-lea număr al revistei parohiale „Cetatea Credinței”, iar un grup de copiii au susținut un spectacol de muzică, interpretând la diverse instrumente, arii din repertoriul muzicii clasice, informează mitropolia-clujului.ro.

În cuvântul duhovnicesc rostit de PS Vasile Someșanul, ierarhul le-a vorbit credincioșilor despre lumina cunoașterii lui Dumnezeu, cu prilejul citirii în această zi a Evangheliei celor doi orbi și a unui mut din Capernaum: „Lumina cunoașterii lui Dumnezeu este lumina care ne călăuzește pașii în această lume pământească și care ne deschide apoi bucuria veșniciei în Împărăția lui Dumnezeu”.

Comentarii Facebook


Știri recente