Liturghie arhierească în Parohia buzoiană Berca

În Duminica a VI-a după Rusalii, credincioșii Parohiei buzoiene Berca au participat în număr mare la slujba de la Biserica „Nașterea Maicii Domnului”. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, după cum ne-a relatat Dragoș Olteanu, consilier mass-media și purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei. Cu acest prilej, ierarhul a hirotonit un preot și un diacon.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a explicat sensurile duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică în care a fost prezentată vindecarea slăbănogului din Capernaum.

„Prin aceasta, Mântuitorul Hristos și-a dovedit încă o dată dumnezeirea Sa, că este Dumnezeu Care are puterea să și vindece suferința umană, la modul propriu, dar să ierte și păcatele, adică să vindece suferința duhovnicească. Din această Evanghelie înțelegem legătura care există între îmbolnăvirea sufletească și cea trupească. Atunci când omul se îndepărtează de Dumnezeu prin săvârșirea păcatului, se îmbolnăvește spiritual. Deci, bolile de care suferim noi, de cele mai multe ori, sunt o consecință a păcatului”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

La slujbă au participat credincioși din parohie, dar și din localitățile învecinate.

Piatra de temelie a bisericii a fost așezată la data de 6 iulie 1997. Cinci ani mai târziu, în pofida greutăților, lucrările de construcție au fost finalizate. Sfințirea lăcașului de cult a avut loc pe 30 iunie 2002.

Comentarii Facebook


Știri recente