Liturghie arhierească în parohia Bănișor

În duminica a V-a după Rusalii, 24 iulie 2016, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din parohia Bănișor, Protopopiatul Șimleu Silvaniei. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi, informează diaconul Ioan-Dorin Torocoş, din cadrul Eparhiei Sălajului.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Petroniu a hirotonit pe diaconul Vasile Mureșan, preot pe seama Parohiei Lemniu, din Protopopiatul Jibou. De asemenea, Preasfinția Sa a hirotonit diacon pe tânărul teolog Ioan-Dorin Torcoș pe seama paraclisului Sfântul Evanghelist Luca, de la Centrul Eparhial al Episcopiei Sălajului.

Actuala biserică de zid, construită între anii 1894-1896, a suferit de-a lungul timpului ample modificări. În anul 1960 a fost efectuată o reparaţie capitală a lăcaşului de cult, biserica a fost consolidată cu contraforţi în timpul preotului Tudor Gorea. Între 1990-1991 a fost tencuit în terasit exteriorul bisericii, iar între 1994-1995 s-a executat catapeteasma nouă, pregătindu-se interiorul pentru pictura în frescă. Pictura din interior a fost realizată între 1995-1997 de către pictorul Florin Negruţ din Oradea.

????????????????????????????????????

Comentarii Facebook


Știri recente