Liturghie Arhierească în Duminica Femeilor Mironosițe la Parohia Sf. Cuv. Parascheva din satul Sloveanca, raionul Sângerei, Republica Moldova

La 8 mai, în Duminica a treia după Sfintele Paști (a Femeilor Mironosițe), Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a oficiat, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la parohia „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din satul Sloveanca, raionul Sângerei, informează mitropoliabasarabiei.md.

După procesiunea tradițională în jurul sfântului locaș, Înaltpreasfințitul Petru a rostit un cuvânt de învățătură, în care a menționat rolul femeii în păstrarea și răspândirea credinței creștine în familie și societate. Printre altele Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei a spus: „De la femeile purtătoare de aromate au învățat femeile creștine bărbăția și curajul de a mărturisi pe Hristos cel Înviat. Femeile constituie majoritatea din cei prezenți la sfintele slujbe în biserici. Ele au fost cele care au păstrat credința, au așezat icoane în case și i-au învățat pe fiii și fiicele lor să se roage, să-și facă semnul crucii și să meargă la biserică. Ele sunt cele care au ținut aprinsă candela credinței în familii lor”.

La întoarcere spre Chișinău, Înaltpreasfințitul Mitropolit și Exarh Petru, a vizitat șantierul bisericii din Răzălăi, baștina Mitropolitului Moldovei Iosif Naniescu (1820-1902), care a păstorit la Iași „cu blândețe și înțelepciune” timp de 27 de ani, din 1875 până la trecere la cele veșnice, în 1902. Mitropolitul Iosif a avut o „bogată activitate duhovnicească, teologică, pastorală și socială în toata viața sa, rămânând pentru urmași un exemplu viu și greu de imitat”.

Comentarii Facebook


Știri recente