Liturghie arhierească în Duminica Crucii la biserica Sf. Andrei din Severin

Credincioșii severineni își dau întâlnire de suflet la sfârșitul acestei săptămâni la biserica cu hramul „Sfântul Apostol Andrei”, din cartierul Aluniș, ne-a precizat Cătălin Cernătescu. Adunați în jurul Chiriarhului mehedințean, care va săvârși aici Sfânta Liturghie în Duminica Sfintei Cruci, dreptslăvitorii creștini vor petrece câteva ceasuri în rugăciune și introspecție duhovnicească.

Întâistătătorul Eparhiei Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Nicodim, va fi înconjurat la ceremonia euharistică de un sobor de preoți și diaconi.

Sfânta Liturghie arhierească va începe în jurul orei 09:30, iar răspunsurile stranei vor fi date de Grupul Psaltic „Sf. Nicodim” de la Catedrala episcopală din municipiu.

În această duminică, cei prezenți la Sfânta Liturghie își vor putea aduce micul lor obol la colecta Fondului Central Misionar. Acești bani, oferiți din mărinimia creștinilor și solicitudinea față de cei aflați în nevoi și în lipsuri, sunt destinați lucrării misionare și social-filantropice a Bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente