Liturghie arhierească în Duminica a XV-a după Rusalii la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău

La 5 septembrie, în Duminica a XV-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a oficiat, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău, informează mitropoliabasarabiei.md.

În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfințitul Petru a vorbit despre iubirea față de Dumnezeu care „trebuie să fie „din toată inima, cu tot sufletul și cu tot cugetul”, pentru că din această iubire, care cuprinde întreaga ființa, izvorăște și iubirea față de semenii noștri. Iar iubirea față de Dumnezeu o înmulțim când ne rugăm. Rugăciunea este dialogul nostru cu Dumnezeu. Și cu cât ne aflăm mai mult în acest dialog, sporește dragoste noastră față de Tatăl nostru ceresc, dragoste care se manifestă apoi în fapte față de semenii noștri. Faptele de milostenie sunt roadele dragostei adunată în sufletele noastre”. „Să iubești pe aproapele ca pe tine însuți”, înseamnă să ai grijă de viața lui, de mântuirea lui ca de viața și mântuirea ta”, a mai spus Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei.

După Sfânta Slujbă, slujitorii Paraclisului Mitropolitan împreună cu credincioșii care frecventează acest sfânt locaș, l-au felicitat pe Înaltpreasfințitul Mitropolit și Exarh Petru cu împlinirea a douăzeci de ani de slujire arhierească, dorindu-i ani mulți de păstorire cu mari împliniri spirituale, sănătate, bucurii duhovnicești și mult ajutor de la Mântuitorul Hristos, Arhiereul cel veșnic, în misiunea pe care o are slava Bisericii lui Hristos și propășirea Mitropoliei Basarabiei.

Părintele Andrei Deleu, șeful Cancelariei Mitropolitane, a dat citire felicitării venite, cu această ocazie, din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Toți cei prezenți i-au cântat Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei: „Mulți ani trăiască”.

Comentarii Facebook


Știri recente