Liturghie Arhierească în Duminica a VII-a după Sfintele Paști la Paraclisul Mitropolitan Sfântul Ioan Teologul din Chișinău

La 5 iunie, în cea dea șaptea Duminică după Sfintele Paști (a Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic), Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a oficiat, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău, informează mitropoliabasarabiei.md.

În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfințitul Mitropolit și Exarh Petru s-a referit la importanța Primului Sinod Ecumenic pentru credința ortodoxă, subliniind printre altele: ” La Sinodul de la Niceea, din anul 325, a fost condamnată învățătura greșită a lui Arie, care susținea că Iisus nu este Dumnezeu Adevărat, prin aceasta negând dumnezeirea Lui. Atunci au fost formulate și primele șapte articole ale Crezului, celelalte cinci au fost formulate în 381, la Sinodul II Ecumenic întrunit la Constantinopol. Crezul reprezintă o formă concentrată a învățăturii noastre de credință și este rostit la fiecare Sfântă Liturghie și Botez. Dacă cel botezat este mic, atunci crezul îl rostește nașul, cum este tradiția noastră ortodoxă.

Părinții întruniți la acest Sinod au arătat că noi putem dobândi mântuirea doar dacă mărturisim dumnezeirea Mântuitorului – „.Dumnezeu Adevărat din Dumnezeu Adevărat”, așa cum rostim și în Crez. Mărturisind credința corect noi creștem în sfințenie”.

„Să rămânem în credința noastră strămoșească, credința noastră ortodoxă, pentru a putea fi părtași la bucuria sfinților în Împărăția lui Dumnezeu”, a mai spus Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei.

Comentarii Facebook


Știri recente