Liturghie arhierească în Duminica a II-a după Rusalii la Catedrala Arhiepiscopală din Rm. Vâlcea

La 22 iunie 2014, în Duminica a doua după Rusalii, „a Sfinților Români”, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează arhiram.ro

În cuvântul de învățătură rostit după Sfânta Evanghelie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie a tâlcuit pericopa evanghelică de la Sfântul Evanghelist Matei (4,18-23), în care se vorbește despre chemarea primilor Apostoli la propovăduire.

În timpul Sfintei Liturghii Părintele Arhiepiscop a hirotonit întru ieromonah pe ierodiaconul Filaret Florentin Uță, pe seama Mănăstirii Pătrunsa, comuna Bărbătești, județul Vâlcea.

La finalul slujbei Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie de la Catedrala Arhiepiscopală.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de către Corala „Sfântul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale condusă de Prof. Marian Cristi Stroe.

Sărbătoarea de astăzi prăznuită la Catedrala Arhiepiscopală a reunit numeroși credincioși din municipiul Râmnicu Vâlcea care s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.

Comentarii Facebook


Știri recente