Liturghie arhierească în biserica Parohiei Spermezeu

La început de an bisericesc, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a participat la sărbătoarea năsăudenilor din Spermezeu. Localitatea a îmbrăcat frumoasele straie tradiționale de sărbătoare și așa și-a așteptat și primit pe cel mai important fiu al său – Preasfințitul Macarie Drăgoi, Episcopul Europei de Nord, care a venit însoțit de PS Părinte Emilian Lovișteanul, informează Ziarul Lumina, Ediția de Oltenia.

Distinșii oaspeți au fost așteptați la intrarea în Spermezeu și apoi conduși spre biserica parohială din centrul localității de către un alai format din călăreți îmbrăcați tradițional și o trăsură frumos împodobită, care i-au purtat până la poarta bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”. Întâmpinarea înalților ierarhi a fost făcută de către prof. Alexandru Deneș, viceprimarul comunei Spermezeu, care le-a adresat un călduros bun venit.

După primirea făcută în fața bisericii parohiale de către preotul paroh, dimpreună cu 13 preoți de pe Valea Țibleș-Ilișua, alături de corul de femei și copii al bisericii și de către un număr impresionant de credincioși din localitate și din parohiile învecinate, mulți dintre ei înveșmântați în frumoasele porturi strămoșești, a urmat desfășurarea, în altarul de vară, a Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii arhierești, momentul cel mai înălțător al întregii sărbători. Alături de PS Părinte Macarie a slujit și PS Părinte Emilian Lovișteanul, care a și rostit un cuvânt de învățătură, în care a evidențiat profunzimile duhovnicești ale Evangheliei duminicale, arătând „importanța dragostei și a responsabilității părinților față de copii și a copiilor față de părinți în familie și Biserică”.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de către corul bisericii parohiale. La chinonic a cântat câteva pricesne Alexandru Pugna, cântăreț de renume din zonă și vicepreședinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Comentarii Facebook


Știri recente