Liturghie arhierească a Darurilor mai înainte sfințite, la Parohia „Sf. Lazăr” – Cimitir Pietricica

Vineri, 28 martie 2014, de la ora 16:00, la biserica Parohiei „Sf. Lazăr” – Cimitir Pietricica din Piatra Neamț a fost săvârșită Sfânta Liturghie arhierească a Darurilor mai înainte sfințite de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, informează Ziarul Lumina. Spre finalul slujbei, credincioșii, care s-au spovedit în prealabil și care au ajunat, s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

La sfârșitul săptămânii trecute, IPS Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a oficiat Liturghia Darurilor mai înainte sfințite în Biserica „Sf. Lazăr” – Cimitir Pietricica din orașul Piatra Neamț. Din soborul preoților slujitori, alături de pr. paroh Ionică Sorinel și de alți preoți din municipiu, a făcut parte și pr. Valentin Tofan, protopop al Protoieriei Piatra Neamț.

„Postul cel Mare este rânduit de Sfânta Biserică pentru ca omul să intre într-o realitate a ascezei, mai mult decât într-o altă perioadă a anului. Și această asceză, care îl subțiază pe om lăuntric și care îl ajută să se apropie de Domnul, se arată și prin aceste participări mai dese ale noastre la sfintele și dumnezeieștile slujbe ale Bisericii. Iar slujba slujbelor în Postul cel Mare este Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite, liturghie prin care se oferă credincioșilor posibilitatea de a se împărtăși și în timpul săptămânii. Vremea postului fiind o perioadă grea, în care apar multe ispite, Sfânta Biserică s-a gândit să aducă credincioșilor și momente de fericire, iar o bucurie mai mare decât împărtășirea cu Trupul și Sângele Mântuitorului nu există”, a spus IPS Teofan, în cuvântul de învățătură rostit credincioșilor pietreni.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mic dicționar de isihasm

În vacarmul societății de azi, isihia poate fi salvatoare de suflete. Am selectat câțiva termeni legați de această practică ortodoxă care, deși poate fi percepută drept simplă și accesibilă, este extrem de complexă și de…