Liturghia darurilor înainte sfinţite la Catedrala din Iaşi

La sfârşitul primei săptămâni a Postului Mare, vineri, 18 martie 2016, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a oficiat Liturghia Darurilor înainte sfinţite la Catedrala mitropolitană din Iași, informează site-ul doxologia.ro. Din soborul slujitor a făcut parte şi: arhim. Dosoftei Şcheul, mare eclesiarh al Catedralei mitropolitane din Iaşi, pr. prof. dr. Bogdan Racu, inspector în cadrul Sectorului învăţământ al Arhiepiscopiei Iaşilor.

La final, în cuvântul rostit credincioşilor prezenţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan a făcut apel la înțelegerea corectă a postului: „Postul nu poate fi înțeles și trăit decât în raport cu Dumnezeiasca Împărtășanie. Vremea postului trebuie să fie o perioadă în care ne curățim pe noi înșine, cât ne ajută Dumnezeu, de preamultele noastre păcate, și apoi, cu frică de Dumnezeu, cu credință și cu dragoste, ne apropiem de Dumnezeieștile Taine, rugându-L pe Dumnezeu să ne dăruiască foamea cea după Sine și setea duhovnicească, care nu sunt împlinite în mod deplin aici pe pământ decât prin împărtășirea cu Sfintele Taine, plinătate care devine și mai desăvârșită în Împărăția Cerurilor. Să-l rugăm pe Dumnezeu să ne dăruiască putere să pătrundem în dimensiunea cea sacră a postului, împlinindu-l pe acesta în trupul și duhul nostru”.

Liturghia Darurilor înainte sfinţite este cea de-a treia Liturghie a Bisericii Ortodoxe şi se poate oficia de luni până vineri în Postul Mare, cu excepţia zilelor aliturgice, luni şi marţi din prima săptămână şi vineri în Săptămâna Patimilor, când nu se săvârşeşte nici o Liturghie din cele trei ale cultului creştin ortodox.

Comentarii Facebook


Știri recente