Liturghia Darurilor înainte Sfințite în fiordul norvegian Haugesund

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord a săvârșitmarți, 10 martie 2015, Sfânta Liturghie a Darurilor înainte Sfințite în parohia românească „Sfântul Cuvios Macarie cel Mare” din fiordul Haugesund, de pe coasta de vest a Norvegiei, informează episcopiascandinavia.se.

În cuvântul de învățătură ierarhul a vorbit despre binefacerile postului în viața duhovnicească a creștinilor arătând că Sfântul Cuvios Macarie cel Mare, ocrotitorul parohiei românești din Haugesund, ne este pildă de postire, rugăciune și lucrare a virtuților. Ierarhul a spus că Sfântul Cuvios Macarie cel Mare a fost numit de contemporani„dumnezeu pământean”, pentru că acoperea cu blândețea si dragostea lui desăvârșită păcatele și neputințele oamenilor.

La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie a mulțumit părintelui paroh Valeriu-Dumitru Chiorbeja și enoriașilor pentru călduroasa primire la Haugesund, oferindu-le mai multe cărți de folos duhovnicesc.

Comentarii Facebook


Știri recente

În imagini: Hirotonie la Mănăstirea Radu Vodă

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Vodă din București, sâmbătă, 23 ianuarie 2021. În cadrul slujbei, diaconul Adrian Stolnicu a fost hirotonit preot pe seama…