Liturghia darurilor înainte sfințite în biserica Parohiei Bâcu, Protoieria Bolintin

La 12 martie 2014 cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, s-a săvârșit Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfințite, urmată de Taina Sfântului Maslu, de către Pr. Beldiman Nicușor, Protoiereu al Protoieriei Bolintin, alături de un sobor de preoți.

La final, potrivit episcopiagiurgiului.ro, Părintele Protoiereu a vorbit despre încărcătura duhovnicească și folosul sufletesc, dobândite prin participarea la Liturghia Sfântului Grigorie și despre viața pilduitoare a Marelui Ierarh, pe care-l și sărbătorim astăzi. Sfântul Grigorie, a spus Părintele, este cunoscut sub numele de „cel Mare” pentru meritele deosebite pe care acesta le-a adus Bisericii lui Hristos, prin scrierilor sale de mare preț, ce formează un adevărat tezaur, și totodată poartă denumirea de „Dialogul” pentru importanța celor patru volume intitulate „Dialoguri despre Viața și Minunile Sfinților din Italia”.

La sfârșit toți credincioșii prezenți au primit iconițe ca binecuvântare din partea Episcopul Giurgiului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mic dicționar de isihasm

În vacarmul societății de azi, isihia poate fi salvatoare de suflete. Am selectat câțiva termeni legați de această practică ortodoxă care, deși poate fi percepută drept simplă și accesibilă, este extrem de complexă și de…