Liturghia Darurilor în Parohia Năsăud III

Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a fost prezent vineri, 11 Aprilie 2014, în mijlocul credincioșilor Parohiei Năsăud III – Blocuri din protopopiatul Năsăud. Mitropolitul Clujului a oficiat aici de la ora 10, înconjurat de un sobor de preoți, Sfânta Liturghie a Darurilor înainte Sfințite, după cum informează mitropolia-clujului.ro

Din sobor au făcut parte Pr. Cristian Baciu, consilierul bisericesc al Arhiepiscopiei Clujului, Arhid. Claudiu Grama, consilierul pe probleme de misiune și protocol al eparhiei și Pr. Ioan Dâmbu, Protopopul de Năsăud.

În cuvântul de învățătură, ÎPS Andrei, pornind de la versetul „Acest neam de demoni nu iese decât numai cu rugăciune și cu post”, le-a vorbit credincioșilor despre importanța postului în viața noastră a fiecăruia, arătând în același timp că postirea și rugăciunea sunt mijloace lăsate de către Domnul Iisus Hristos pentru îmbunătățirea vieții noastre duhovnicești. La finalul slujbei, Pr. paroh Ovidiu Sermeșan a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Andrei pentru prezența Înaltpreasfinției Sale în mijlocul comunității pe care o slujește.

Parohia Năsăud III – Blocuri s-a înființat în anul 2002, ca o necesitate pastoral-misionară, iar pe de altă parte, la dorința expresă a credincioșilor din zona blocurilor din localitate. Până la punerea pietrei de temelie a bisericii și la terminarea construirii ei s-a slujit într-un spațiu improvizat din cadrul unei grădinițe. Cu ajutorul lui Dumnezeu și a credincioșilor parohiei, din anul 2006, se slujește în noua biserică, care a fost sfințită în anul 2008, de către vrednicul de pomenire Mitropolitul Bartolomeu, așa cum ne-a informatPr. paroh Ovidiu Sermeșan.

Comentarii Facebook


Știri recente