„Limite și frontiere în limbajul științei și al teologiei”

La Biblioteca Națională de Fizică de la Măgurele, județul Ilfov, a avut loc ieri, 14 iunie 2016, Conferința Limite și frontiere în limbajul științei și al teologiei, informează TRINITAS TV.

Conferința se înscrie în cadrul programului Dialogurile Cunoașterii organizat de Centrul de Dialog și Cercetare în Teologie, Filosofie și Știință; Institutul de Fizică Atomică și Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei. Întâlnirea a fost moderată de profesorul Adrian Lemeni și de fizicianul Andrei Dorobanțu.

Temele dezbătute în cadrul conferinței au fost abordate interdisciplinar. Au susținut alocuțiuni profesorul Emil-Ioan Slușanschi de la Facultatea de Automatică și Calculatoare din București, dar și preotul fizician Răzvan Petcu, parohul Bisericii Drăgănescu din județul Giurgiu.

Alexandru Nicolin de la Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei a vorbit despre Sfântul Maxim Mărturisitorul și legătura cu mecanica cuantică.

Părintele diacon Sorin Mihalache a adus în discuție moralitatea noilor acumulări de conștiință și de știință din lumea contemporană. După susținerea prezentărilor a urmat și o sesiune de discuții libere.

Comentarii Facebook


Știri recente