Liga Tinerilor Creștini Ortodocși – Lugoj la ceas aniversar

Liga Studenților Ortodocși din Lugoj a sărbătorit duminică, 18 august 2013, 20 de ani de activitate. Cu acest prilej, la biserica cu hramul „Învierea Domnului” din Lugoj, după oficierea Vecerniei a fost săvârșită o slujbă de mulțumire de un sobor de preoți și diaconi, în prezența pr. Mihai Sidei, parohul bisericii, și a pr. Casian Rușeț, secretarul Episcopiei Caransebeșului, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Delegatul Arhiepiscopiei Timișoarei la eveniment a fost pr. Ioan Cerbu, protopopul Lugojului, care a transmis mesajul de felicitare și binecuvântare al Înaltpreasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, precum și gândurile de bine ale Preasfințitului Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, tuturor membrilor Ligii Studenților din Lugoj și slujitorilor prezenți. Președintele Ligii Tinerilor Ortodocși din Lugoj, Ioan-Adrian Drăgănescu, a mulțumit celor care încă de când a luat ființă liga s-au implicat și au susținut prin toate mijloacele desfășurarea activității acesteia. Astfel, au fost înmânate diplome de excelență Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nicolae, Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului, și Preasfințitului Paisie Lugojeanul. De asemenea, au fost acordate diplome de excelență și pr. Ioan Cerbu, pr. Mihai Sidei și pr. Ciprian Pitic, coordonatorii Ligii Tinerilor Ortodocși din Lugoj de-a lungul timpului.

„La împlinirea celor 20 de ani de activitate a Ligii Studenților Ortodocși din Lugoj, mulțumim în primul rând lui Dumnezeu pentru că a îngăduit să ajungem până aici. Totodată, mulțumim și foștilor președinți ai ligii pentru contribuția adusă la consolidarea și buna funcționare a acesteia. Ne dorim ca și de acum înainte să sporim activitatea noastră misionară”, a precizat Ioan-Adrian Drăgănescu, președintele ligii din Lugoj.

Liga Tinerilor Creștini Ortodocși, filiala Lugoj, și-a început activitatea în anul 1993, desfășurând de-a lungul timpului numeroase acțiuni în rândul tinerilor. Activitatea Corului „Osana” constă în participarea la Sfintele Liturghii de pe raza Lugojului și la vizitele arhierești din protopopiat. Întâlnirile tinerilor au loc în incinta protopopiatului, în cadrul cărora se discută probleme specifice tinerilor apropiați Bisericii. Organizarea concertelor caritabile, legăturile cu copiii din centrele de plasament din Lugoj, colaborarea cu Asociația „Caritas” din Lugoj sunt alte activități curente ale ligii lugojene. LTCOR Lugoj desfășoară o bogată activitate cultural-misionară și social-filantropică neîntreruptă în cadrul Mitropoliei Banatului, unde se bucură și de binecuvântarea Înaltpreasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, și a Preasfințitului Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Comentarii Facebook


Știri recente