Lidia Stăniloae va fi înmormântată mâine în cimitirul Mănăstirii Cernica

Scriitoarea și poeta Lidia Stăniloae, fiica marelui teolog, părintele Dumitru Stăniloae, va fi înmormântată miercuri, 22 februarie 2017, la ora 12:00, în cimitirul Mănăstirii Cernica.

Lidia Stăniloae a trecut la Domnul vineri, 17 februarie, la vârsta de 83 de ani, în locuința sa din orașul german Freiburg, în urma unei grele suferințe.

În ziua trecerii ei la cele veșnice, Patriarhul României a transmis un mesaj de condoleanțe, în care a apreciat faptul că venerabila urmașă a părintelui Profesor Dumitru Stăniloae a fost o fiică vrednică a Bisericii Ortodoxe Române, un distins om de cultură şi scriitor erudit. De asemenea, i-a asigurat de întreaga sa compasiune pe toți cei care au cunoscut-o şi preţuit-o.

***

Lidia Stăniloae Ionescu s-a născut la 8 octombrie 1933, în Sibiu și a studiat Fizica Atomică la Universitatea din București. Și-a început cariera literară în 1970, cu un volum de poezie. În 1984 a emigrat împreună cu fiul ei în Germania, unde s-a remarcat printr-o bogată activitate didactică și publicistică.

În anul 2013, Preafericitul Părinte Daniel i-a oferit Diploma şi Medalia omagială Părintele Dumitru Stăniloae. De asemenea, în 2014, Patriarhul României i-a acordat fiicei marelui teolog Ordinul Crucea Maria Brâncoveanu.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente