Lidia Stăniloae pomenită la Mănăstirea Cernica. PS Varlaam Ploieşteanul a oficiat slujba Parastasului

Parastas Lidia Stăniloae

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a rugat astăzi, 25 martie 2017, pentru odihna sufletului poetei şi scriitoarei Lidia Stăniloae. Episcopul vicar patriarhal a oficiat Slujba Parastasului în Biserica Mănăstirii Cernica.

Doamna Lidia Stăniloae (1933-2017) | A mărturisit credința prin cultură – Basilica.ro

Cuvântul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, rostit în cadrul slujbei de înmormântare a poetei și scriitoarei Lidia Stăniloae, fiica vrednicului de pomenire Părinte Profesor Dumitru Stăniloae, miercuri, 22 februarie 2017, la Mănăstirea Cernica: ­ Când un om se mută din viața pământească la viaţa veşnică sau cerească, Biserica și cei care l-au cunoscut…

Clerici, oameni de cultură, rude şi persoane apropiate s-au rugat împreună cu Episcopul vicar patriarhal pentru odihna sufletului celei care a fost fiică vrednică a Bisericii Ortodoxe Române.

Slujbă de pomenire a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul după Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur.

La final, Ierahul a săvârşit un Trisaghion la mormântul Lidiei Stăniloae, informează Eugen Buchiu, reporter Trinitas Tv.


Lidia Stăniloae, fiica Părintelui profesor Dumitru Stăniloae, a trecut la Domnul, în data de 17 februarie 2017, la 7:40, ora Germaniei. A fost înmormântată la mănăstirea ilfoveană Cernica în data de 22 februarie. Serviciul religios a fost oficiat de Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, în prezenţa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Foto credit: Trinitas Tv

Patriarhul Daniel: Ne rugăm Domnului Hristos să odihnească sufletul doamnei Lidia Stăniloae în iubirea Preasfintei Treimi – Basilica.ro

Lidia Stăniloae, fiica Părintelui profesor Dumitru Stăniloae, a trecut la Domnul, în data de 17 februarie 2017, la 7:40, ora Germaniei. Domnului Dumitru Ionescu, Fiul regretatei doamne Lidia STĂNILOAE Cu adâncă durere în suflet, am aflat vestea trecerii din această viaţă a doamnei Lidia Stăniloae, venerabilă urmașă a Părintelui Profesor Dumitru Stăniloae, vrednică fiică a…

Comentarii Facebook


Știri recente