Lidia Stăniloae condusă pe ultimul drum

Lidia Stăniloae's Funeral Service

Clerici, oameni de cultură, rude şi persoane apropiate i-au adus astăzi, 22 februarie 2017, un ultim omagiu poetei şi scriitoarei Lidia Stăniloae.

Slujba înmormântării pentru această fiică vrednică a Bisericii Ortodoxe Române, după cum a numit-o Patriarhul Daniel, a avut loc la mănăstirea ilfoveană Cernica.

Serviciul religios a fost oficiat de Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, în prezenţa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Alături de Episcopul Vicar Patriarhal a slujit un sobor numeros de clerici.

În necrologul adresat, Preafericirea Sa a evocat lumina personalității doamnei Lidia Stăniloaedistins om de cultură și scriitor erudit, dar și fiică vrednică a Bisericii Ortodoxe Române.

Patriarhul României a numit-o un adevărat apologet și misionar creștin-ortodox printre intelectualii români și străini, scriitori și poeţi.

Preafericirea Sa a evidenţiat faptul că Lidia Stăniloae i-a ajutat pe aceştia să înţeleagă că legătura dintre credință și cultură în istoria și viața poporului român este mai tare și mai benefică decât orice ideologie politică venită din exterior.

Curajul dovedit în apărarea dreptei credințe, dragostea de neam, demnitatea exemplară și sinceritatea domniei sale, spune Patriarhul Daniel, trebuie să devină repere și încurajări pentru noi, cei cărora ne revine datoria sfântă să continuăm cu dăruire și înțelepciune misiunea pe care au slujit-o pilduitor înaintașii.

Lidia Stăniloae, fiica Părintelui profesor Dumitru Stăniloae, a trecut la Domnul, în data de 17 februarie 2017, la vârsta de 83 ani.

Doamna Lidia Stăniloae (1933-2017) | A mărturisit credința prin cultură – Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente